top of page

INFO

"Dit is een heel aangenaam, mooi en kindvriendelijk vakantiehuis. Vanuit de woonkamer heb je een prachtig uitzicht. Alles is zoals op de foto's !"

gast K.H. november 2015

"Wij hebben een heerlijke week gehad in dit schitterende natuurhuis. Het huis is voorzien van alle gemak en heeft een schitterend uitzicht. De kinderen hebben genoten van de "trampo" en het "dennenhuisje"

gast M.M.,augustus 2015

Ligging

De woning is zeer rustig gelegen in Les Tailles maar vlot bereikbaar (Baraque Fraiture, E25 afrit 50) tussen de gemeentes Houffalize, La Roche, Vielsalm en Manhay.

De vakantiewoning ligt op een groene helling aan de rand van het bos. Het is de ideale uitvalsbasis voor wandelaars die tijdens een wandeling allerlei wild willen tegenkomen.

Een energieneutrale vakantiewoning?

De vakantiewoning is gebouwd volgens de pssiefhuisstandaard. Een passiefhuis is een woning waarvan de totale energievraag op jaarbasis kleiner is dan 15 kWh/m². Om deze ambitieuze doelstelling te bereiken is de woning zeer goed geïsoleerd en uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem met warmterecuperatie. De resterende kleine warmtevraag wordt gerealiseerd met vloerverwarming in de leefruimte en wandverwarming in de badkamers. De warmte wordt geleverd door een warmtepomp die zijn energie haalt uit de bodem en elektriciteit opgewekt door de zonnepanelen waardoor de woning volledig energieneutraal is.

 

Inrichting

De inrichting is modern en strak, gecombineerd met traditionele elementen als hout en leisteen. 
Het huis heeft een woon- en eetkamer, keuken, TV-hoek, twee badkamers en vier slaapkamers voor in totaal 10 personen.
De leefruimte geeft uit op een ruim terras met een houtgestookte hottub (6 personen) en buitenhaard met pizzaoven en BBQ. De grote tuin (20 are) is met de trampoline en speelhuisje de ideale speelomgeving voor klein en groot.

 

bottom of page